Recensie: Moochie Frozen Yoghurt

Vorig jaar kon je op Eén kijken naar Topstarter, een televisieprogramma waarbij cameraploegen een klein jaar een aantal opstartende bedrijven van heel dichtbij volgden. De beginnende bedrijven werden  beoordeeld en begeleid door drie ondernemers met ervaring, waaronder Wouter Torfs, de grote baas van de schoenenwinkels Torfs. De opnames begonnen in april 2012.

Eén van de deelnemers was Greet Buytaert. Zij opende in mei 2012 haar eerste zaak in frozen yoghurt, Moochie, in Gent. Het idee vonden ze enkele jaren eerder in de VS.


Intussen zijn er Frozen Yoghurt Shops in Gent, Antwerpen en Brussel (City 2) en volgen later dit jaar nog vestigingen in Heist-op-den-Berg en Brugge.

Vorig jaar leerden we via Twitter dat er ook een "natural stevia" variant was van deze frozen yoghurt. Door tijdsgebrek werd onze testsessie uitgesteld, maar deze week gingen we op pad en proefden deze suikervrije frozen yoghurt.

Bij Moochie is men heel open over de suikers: er wordt duidelijk vermeld dat de toegevoegde suikers vervangen zijn door de stevia, maar dat er uiteraard wel nog steeds andere natuurlijke suikers in de producten zitten. Die openheid kunnen we alleen maar toejuichen.

Frozen yoghurt met stevia

Kcal                   66,7
KJ                     279
Vetten                0,28 g
Vet%                 0%
Koolhydraten      12,27 g
waarvan:
Suikers              6,9 g (lactose)
Eiwitten             4,19 g


Voor diabetici is het belangrijk om weten dat de stevia in de yoghurt enkel de toegevoegde suikers vervangt. De naturel frozen yogurt met stevia is daarmee dus geen suikervrij product, aangezien natuurlijke suikers zoals lactose nog steeds aanwezig zijn.

Porties?

1 moochie mini = 100 ml
1 moochie normal = 125 ml
1 moochie maxi = 150 ml
1 moochie big moo = 225 ml

We kozen voor een "normal" portie, waarbij je twee toppings kan kiezen. Met keuze uit allerlei zoetigheden, maar ook heel wat vers fruit, noten en ongezoete muesli, kom je hier zeker aan je trekken.

Het bijbehorende sausje lieten we aan ons voorbij gaan, wegens allen met suiker. Toch een beetje jammer.

Smaak? 

Wel, ook wij zijn zeker een fan. Een smeuïg bevroren yoghurthijsje, met nog wel een hint van de steviasmaak, maar zeker niet overheersend. Lekker seizoensfruit en een leuke shop maken de beleving helemaal af!

Bij de vergelijking met de "gewone" frozen yoghurt stellen we wel vast dat deze toch nog een stuk romiger en zoeter is, maar dit is zeker een prima tussendoortje!

Waar?

  • Moochie Concept Store, Klein Turkije 14, Gent
  • Moochie Shop Antwerpen, Eiermarkt 9
  • Moochie Shop Brussel City 2, Nieuwstraat 123Reacties