Spaanse Cava

Afgelopen weekend brachten wij een bezoekje aan Megavino, de jaarlijkse wijnbeurs die dit jaar in het teken van Spanje stond.


Zelf geen absolute fan van Spaanse wijnen, vertrokken we ietwat aarzelend richting Heizel. Na een tijdje aanschuiven (laatste dag van het Voedingssalon, weetjewel) betraden we hal 1. En wat bleek? De beurs bleek een stuk groter uit te pakken dan de voorbije edities, met een aangename drukte en soms verrassende stands.

Het meest onder de indruk waren wij toch wel door de Spaanse Cava. Het Centre d'Interpretació del Cava stelde enkele schitterende producten voor. Wij gaan per definitie enkel naar de Brut varianten, omdat deze het minste suiker bevatten, en werden hier wel heel erg op onze wenken bediend met maar liefst drie "Brut Nature" versies zonder enige toegevoegde suiker.

Drie aangename frisse sprankelende cava wijnen, waarbij vooral de Juvé & Camps Reserva de la familia, een 36 maanden gerijpte Gran Reserva Brut Nature ons kon bekoren.

Zeker de moeite waard dus, om voor de eindejaarsfeesten eens een kijkje te nemen tussen de verschillende Brut Nature cava flessen.

Geproefde Cava - Brut Nature:

  • Colomer Costa Reserva
  • Camí del Sot
  • Juvé & Camps Reserva de la familia

Een overzicht van de classificaties en suikergehaltes kan je op onderstaande foto terugvinden.


Enkele van deze flessen worden verdeeld door La Tienda, een speciaalzaak in Spaanse Wijnen en Hammen te Evergem.

Weg van de wijn ontdekten we ook enkele heerlijke 100% natuurlijke olijfolie met natuurlijke aromaten van Alta Natura. De pure, frisse smaken zijn een sterk contract met olijfolie met toegevoegde aroma's. 

De familie Fascianella produceert alle producten zelf in Sicilië. Alles is 100% natuurlijk en wordt maximaal benut. Zo maakt men bijvoorbeeld een olijfolie met rozemarijn. De geweekte kruiden worden nadien verwerkt in andere producten.




Om af te sluiten geven we u nog wat sfeerbeelden van de Masterclass Luxemburgse wijnen die we volgden.





Nuttige adressen:

La Tienda
Speciaalzaak in Spaanse Wijnen & Hammen
Kwadeweg 20
9940 Evergem
latienda@skynet.be

Alta Natura
Vino-Olio
Schaarbeeklei 350
1800 Vilvoorde

Reacties