Kaastaart met witte chocolade en abrikozen

Tineke's Cucina is vanaf nu ook terug te vinden met een rubriek "Kat in de Keuken" in het gratis online magazine Kattenliefde.

Voor het eerste recept kozen we voor een suikervrije kaastaart met witte chocolade abrikozen.

Het recept willen we jullie op de blog dan ook niet onthouden.

Een kaastaart is meestal niet zo heel erg calorie-arm. Zeker met het toevoegen van chocolade, kan dit een stevig caloriebommetje worden. Door gebruik te maken van stevia en light producten, proberen we dit dessert toch nog wat lichter te houden.

Ingrediënten
180 gram suikervrije droge koekjes
50 gram boter
6 abrikozen
250 gram Philadelphia light
300 gram suikervrije witte chocolade (+ extra schilfers voor de afwerking)
250 ml light room
8 gram PureVia steviapoeder (+ wat extra voor de abrikozen)
2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze
Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en meng onder de koekjes.

Bekleed een springvorm met bakpapier en doe de koekjeslaag in de vorm. Druk goed aan en zet koud weg.

Snij drie abrikozen in kleine blokjes.

Smelt de chocolade met 100 ml room. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Wanneer de chocolade gesmolten is, los je er de gelatineblaadjes in op.

Klop de kaas los met het steviapoeder. Klop de overige room op en spatel onder de kaasmassa. Meng er vervolgens de gesmolten chocolade en de abrikozenstukjes onder.

Giet het mengsel over de koekjesbodem en laat opstijven in de koelkast (enkele uren tot een nacht).

Snij de overige abrikozen in partjes. Leg ze met de velkant naar beneden op een grillplaat. Bestrooi met wat steviapoeder en zet eventjes onder de grill. Laat afkoelen.

Werk de taart af met de abrikozenpartjes en chocoladeschilfers.

Reacties