Culinaria - Pure Street


Eerder gaven we in onze nieuwsbrief en op Facebook al te kennen dat Culinaria² ook dit jaar weer te vinden was op Tour&Taxis.

Wij gingen gisteren langs en konden genieten van de verschillende topgerechtjes, workshops en sfeer. Een prachtig evenement, dat zeker de moeite waard was om mee te beleven.

Hieronder dan ook een impressie van het gebeuren.

Culinaria² - Pure Street - 29 mei tot 2 juni - Tour & Taxis Brussel
Met tal van sterrenchefs, en zeven gangen, krijg je heel wat lekkers op je bord. Wij kozen als mise-en-bouche voor een hapje van Benjamin Denis van El Pica Pica: een gazpacho van paprika, Lambada aardbei en iberico bellota ham. Fris en zomers, een perfecte start.Onze favorieten kon je echter vinden in de hoofdgerechten. Twee daarvan staken er toch wel met kop en schouders bovenuit. Benoît Dewitte (Benoît et Bernard Dewitte) wist te verrassen met een frisse combinatie van gepocheerde zeeduivel, Royale van bouillabaisse en rouille, tomatenboter met limoen. De aanbevolen wijn (La Chapelle Gordonne Rosé 2012 AOC Provence) pastte bovendien pérfect bij het gerecht. Een absoluut hoogtepunt!Bart De Pooter (De Pastorale) bewees nog maar een keer dat eenvoud siert. Geen lange beschrijvingen, dure ingrediënten of ongekende producten. Op papier leek de omschrijving "Zwitserse kaas en salade met croûtons" zelfs wat saai. Maar wat een smaakbom! Het bracht ons alvast op ideetjes voor komende recepten.Verder proefden we o.a. een hippe Hot Dog Deluxe (Julien Burlat - Dome) en rundsvlees, foie gras en gefrituurde purée (Franky vanderhaege - L'Hostellerie St Nicolas).

De workshop cocktails by Hortense wist ons te bekoren, evenals de Battle of the Butchers.

De opstelling van de exporuimte zorgde ook voor een fijne en rustige sfeer. In tegenstelling tot vorig jaar, kon je de verschillende 'extra' standjes (culinaire markt) vinden doorheen de hal. Dit gaf een mooie afwisseling met eetstandjes.

Waren er dan geen minpuntjes? Niet echt, ware het niet dat we quasi géén water te pakken kregen. Nieuw dit jaar was de waterleverancier. San Pellegrino nam hier de fakkel over van Badoit. Persoonlijk ben ik wel fan van San Pellegrino, maar met één wagentje doorheen het ganse event gaan om alle gasten te bedienen, dat was toch wat weinig.

Geniet nog even mee van de foto's, en volgend jaar zijn we vast weer van de partij!
Reacties