Krokante polentahapjes met fleur de sel en parmezaan

Soms heb je niet zo heel veel nodig voor een eenvoudig en lekker hapje.

Laatst had ik eigenlijk wel zin in chips, maar bijna niets meer in huis. Gezien zelfs de aardappelen op waren, was ze zelf maken ook geen optie. Na wat gegoogle en gesurf, en het combineren van een stuk of wat recepten, kwam er een heerlijk krokant hapje tevoorschijn van polenta, afgewerkt met parmezaanse kaas en fleur de sel. Een toppertje bij zowel volwassenen als kids.


Ingrediënten

  • 1 kopje polenta
  • Groentebouillon (de benodigde hoeveelheid om de polenta klaar te maken - zie verpakking)
  • Olijfolie
  • Fleur de Sel
  • Parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Kook de polenta zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik bouillon in plaats van gewoon water, dit geeft wat extra smaak aan je hapjes.

Bedek een ovenschotel met folie. Stort er de polenta in uit en bedek met de rest van de folie. Laat afkoelen.

Afgekoelde polenta is een blok. Je kan dit dus vrij eenvoudig snijden in schijfjes, blokjes, enz.

Snij plakjes van de polenta.

Verhit olijfolie in een antikleefpan. Bak er de polenta krokant in.

Laat de schijfjes uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel met het zout en rasp er verse parmezaan over.

Smakelijk!

Reacties