Maria Lichtmis - Pannenkoekentaart

En het is alweer 2 februari, Maria Lichtmis.

Vorig jaar kon je in onze blogpost op deze datum lezen wat Maria Lichtmis is, en hoe je een eenvoudige suikervrije pannenkoek kan bereiden. Dit jaar willen we op basis van het eenvoudige recept voor pannenkoeken nog wat leuke en lekkere tips meegeven.

Waarom eens niet kiezen voor een pannenkoekentaart? Niet alleen voor Lichtmis is dit leuk, ook voor kinderfeestjes is dit een absolute topper.


Pannenkoekentaart met vanilleroom en confituur

Klop een busje slagroom stijf met een zakje Canderel vanillesuiker (of een andere zoetstof met wat vanillepoeder erbij).

Neem een pannenkoek op een bord, bestrijk met een laagje van de room en een laagje suikervrije rode vruchtenconfituur. Herhaal dit tot je taart hoog genoeg is. Het laatste laagje pannenkoek kan je afwerken naar keuze. Wij kiezen meestal voor confituur in het midden, met een slagroomversiering aan de randen.


Chocolade-Pannenkoekentaart

Een topper voor kinderen is de combinatie van suikervrije hazelnootpasta en abrikozenconfituur. Wissel laagje om laagje (één keer chocopasta, één keer confituur). Eindig met een laag hazelnootpasta, die je versiert met gehakte nootjes.

Hartige pannenkoekentaart

Wil je het allemaal wat minder zoet, dan kan je uiteraard ook opteren voor hartige vullingen: roomkaas en gerookte zalm, ontbijtspek en geitenkaas, enz.

Je kan uiteraard eindeloos variëren.

Geniet ervan & eet smakelijk!

Reacties