Keema

Nieuw!

De afgelopen weken werd een Facebookpagina gestart van Tineke's Cucina. Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Interesse in extra artikels, weetjes, ...? Klik dan op onderstaande link en "like" de pagina, alle nieuwe posts van Tineke's Cucina komen dan automatisch in je nieuwsoverzicht op Facebook.

Tineke's Cucina op Facebook

Keema

Ik ben al een tijdje bezig met de Indische keuken en heb deze week een Keema bereid. Dit is een traditioneel vleesgerecht gegeten in India en Pakistan (oorspronkelijk betekende Keema trouwens 'gehakt'). Typisch is dit een gehakt curry met erwten of aardappelen. Ik heb het gerecht gemaakt met erwten, geserveerd met een raita en naan-broodjes. Een Indische pita zeg maar ;)

Ingrediënten

Voor de Keema
- 1 ui
- 1 groene chilipeper
- 1 stuk verse gember
- 1 lookteentje
- 250 gram gehakt (liefst runds of lams)
- 1 el garam masala (voor het recept hiervan: zie het recept voor kip tikka masala)
- 1 el kurkuma
- 1/2 blik tomatenblokjes
- 2 el yoghurt
- 1 kopje diepvrieserwtjes
- Verse koriander

Voor de raita
- Yoghurt
- Komkommer
- Verse koriander

Bereidingswijze

Snipper de ui, look, gember en chilis fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er het mengsel in. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg dan de garam masala en kurkuma toe en fruit nog 1 minuutje. Doe de tomaten erbij, kook 1 minuutje. Meng de yoghurt onder het gehaktmengsel en kruid met peper en zout. Kook het geheel gedurende 30 minuten.

Voeg dan de erwtjes toe en kook nog een vijftal minuutjes tot alles goed heet is. Meng als laatste de koriander onder het gerecht.

Maak intussen de raita. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Meng de komkommerstukjes onder de yoghurt, kruid met peper en zout en de verse koriander.

Serveer de Keema en raita met naan-broodjes of poppadums.

Reacties