Ham-kaas croissants
Snel, eenvoudig en lekker. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch zin in een warme snack!
Ikzelf gebruik Croissant Party vorm van Tuppeware, maar je kan de croissants uiteraard ook eenvoudigweg met de hand snijden. Het Tupperware-ding is duur, maar ik vind het wel de moeite waard. Je hebt op een eenvoudige en snelle manier croissants, pizza-punten, hapjes, enz. Persoonlijk vind ik de kant voor 16 stuks te klein, maar voor 8 stuks is het ideaal.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- Gekookte ham
- Geraspte kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vouw het vel bladerdeeg open. Beleg met de ham en geraspte kaas. Let op! Laat het middenste stukje vrij, zodat je de croissants goed kan oprollen.
- Indien je Croissant Party gebruikt: ga met de deegroller over het geheel, het bladerdeeg en de ham worden nu in partjes gesneden.
- Indien je handmatig werkt: snij de cirkel door in kleine partjes (een achttal).
Vouw elk partje op, maak de tipjes vochtig met water en kleef dicht. Bestrijk elke croissant met losgeklopt ei.
Bak een 15tal minuten in de oven.
Ikzelf gebruik Croissant Party vorm van Tuppeware, maar je kan de croissants uiteraard ook eenvoudigweg met de hand snijden. Het Tupperware-ding is duur, maar ik vind het wel de moeite waard. Je hebt op een eenvoudige en snelle manier croissants, pizza-punten, hapjes, enz. Persoonlijk vind ik de kant voor 16 stuks te klein, maar voor 8 stuks is het ideaal.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- Gekookte ham
- Geraspte kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vouw het vel bladerdeeg open. Beleg met de ham en geraspte kaas. Let op! Laat het middenste stukje vrij, zodat je de croissants goed kan oprollen.
- Indien je Croissant Party gebruikt: ga met de deegroller over het geheel, het bladerdeeg en de ham worden nu in partjes gesneden.
- Indien je handmatig werkt: snij de cirkel door in kleine partjes (een achttal).
Vouw elk partje op, maak de tipjes vochtig met water en kleef dicht. Bestrijk elke croissant met losgeklopt ei.
Bak een 15tal minuten in de oven.
Hallo Tineke,
BeantwoordenVerwijderenIk was op zoek naar een recept om hamkaas croisants te maken met bladerdeeg en kwam op jou blog uit.
Heb gelijk even rond gekeken, en ben volger bij je geworden! Ga zeker wat recepten van je uitproberen!
Wil je mijn blog ook volgen? Het is iets anders als wat jij hebt maar zou het wel leuk vinden.
Fijn weekend!
Lieve groetjes Wanda