Stoofpotje met worstjes, bonen en snijbiet

 We zijn alweer volop september. De dochter is goed gestart op school, het zwembadje in de tuin werd reeds afgebroken, en we hebben weer meer ritme in onze dagen. Als het dan wat frisser wordt, krijg ik ook meteen zin in comfortfood. Deze week combineerde ik die drang naar een stoofpotje met nog wat verse groenten uit de (zomerse) moestuin. Een voltreffer!


Ingrediënten

  • 6 chipolata's
  • 2 uien, in ringetjes
  • 1 lookteentje
  • 3 verse tomaten
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 blik witte bonen
  • Een flinke portie verse snijbiet (vervang door spinazie als je geen snijbiet kan vinden)
  • 1 tl scherpe mosterd
Bereidingswijze

Bak de worstjes goudbruin in wat olijfolie. Zet aan de kant.

Doe opnieuw wat olie in de pan en fruit de ui tot ze zacht is. Doe het fijngesnipperde lookteentje erbij en bak nog een minuutje. Doe de bouillon, mosterd en tomaten in de pan. Voeg de worstjes toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg de uitgelekte boontjes toe en laat nog 5 minuten verder stoven.

Voeg dan de fijgesneden snijbiet (of spinazie) toe en laat nog 5 minuutjes stoven. Kruid bij met peper en zout.

Serveer met aardappelpuree.

Smakelijk!

Reacties