maandag 21 september 2020

Clafoutis van nectarines en blauwe bessen

Wij eten graag fruit, maar het moet nog 'hard' zijn. Zachte perziken, nectarines, enz... het is niet aan ons besteed. Omdat ik een bloedhekel heb aan verspilling of eten weggooien, maak ik meestal desserts met het wat rijpere fruit. Zo kwam deze clafoutis van nectarines en blauwe bessen op tafel. Dit recept is trouwens een aanrader om met een minimum aan moeite een lekker dessert op tafel te toveren. Je kan er heel wat fruit in kwijt, het hangt er maar vanaf wat je op dat moment liggen hebt.


Ingrediƫnten
  • 1 cup melk
  • 1/2 cup bloem
  • 2/3 cup Ellphi zoetstof
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 cups fruit, in stukjes gesneden (ik nam 3 nectarines en een handvol blauwe bessen)
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Beboter een ovenschaal. Ik gebruik zelf een stenen taartvorm, maar je kan ook een gewone overschotel nemen.

Meng de eieren, melk, bloem, zoetstof, vanille en het zout tot een beslag.

Giet een beetje van het beslag in de bodem van de schaal. Verdeel er het fruit over. Overgiet met de rest van het beslag. 

Bak gedurende ongeveer 45 minuten in de oven.

Serveer met een bolletje ijs en/of slagroom.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten