Gegrilde langoustine met kaviaar

We krijgen weer een zomers warm weekend. De barbecue wordt weer klaar gezet en de recepten doorgenomen. Komen er gasten, heb je een feestje? Dit feestelijke hapje kan je dan prima bereiden.



Tip: geen barbecueseizoen? Je kan de langoustine ook grillen in de grillpan. Zo kan dit recept het hele jaar door! (Hallo Kerstfeest!)

Ik koos voor 'platinum' Royal Belgian Caviar. Ik werkte eerder al met andere soorten van Royal Belgian Caviar en blijf toch wel fan van hun producten. Een Belgische producent, gekweekte steuren en topkwaliteit - wat wil een mens nog meer?

De Platinum kaviaar is een kruising van eitjes van de Russische en Siberische steur. Ze zijn eerder olijfgroen dan zwart en hebben een zilte, romige smaak met een nootachtige toets. Ik combineerde dit met langoustine en een sausje met citroengras, voor een extra frisse smaak.


Om een extra feestelijke toets te voorzien, deed ik een combinatie met de drinksbloggende wederhelft. Hij maakte een bijpassende cocktail voor dit hapje: Bloody Joseph.

Ingrediënten (voor 4)
  • 4 grote langoustines
  • Royal Belgian Caviar, platinum
  • 4 groene asperges
  • 1/4 stengel citroengras
  • 1 sjalotje
  • 60 gram zoutloze boter
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje fijn. Snij de stengel citroengras in stukjes.
Fruit in wat boter.

Overgiet met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Zeef de bereiding.
Meng met de room en laat opnieuw tot de helft inkoken.

Snij de groene asperge in stukjes en grill ze enkele minuutjes. Kruid met peper en zout.

Haal de scharen van het lijfje van de langoustines. Grill de langoustines. Kruid met peper en zout.
Je kan de langoustines ook in zijn geheel grillen, maar het geeft een enorm 'gesmos' bij het eten, hiermee vermijd je al wat geklungel.

Werk de saus af door er de koude, zoutloze boter door te kloppen (monteren). Kruid met peper en zout.

Lepel een bodempje van de saus in een kommetje. Leg een langoustine en 1 of 2 scharen in het kommetje. Werk af met enkele stukjes asperge en een flinke toef kaviaar.

Smakelijk!

Reacties