Tatjespap

Er zijn zo van die lokale gerechten dewelke echte toppertjes blijken te zijn. In Oost- en West-Vlaanderen kennen ze zo de tatjespap of tutjespap. Kort gezegd een aardappelpuree met karnemelk, geserveerd met een gepocheerd eitje en grijze garnalen. Ik had daar nu ook wel zin in, en ging dus aan de slag.

De karnemelk werd vervangen door gewone melk, eenvoudigweg om de reden dat de wederhelft geen fan is van "zure karnemelk". Maar het resultaat smaakte!


Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 6 bloemig kokende aardappelen
  • 75 ml melk
  • Een flinke klont goede boter
  • 2 el zure room
  • Verse bieslook en verse peterselie (fijngesnipperd)
  • Grijze garnalen
  • 2 eitjes

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Giet af.

Breng in een andere kookpot water met een scheutje azijn aan de kook voor de eitjes.
Pocheer de eitjes gedurende 4 minuten.

Intussen kan je de puree afwerken.

Verhit de boter met de melk in de kookpot. Voeg de aardappelen toe en stamp fijn. Meng er de zure room en de helft van de verse kruiden onder. Kruid met peper en zout.

Serveer de puree met het eitje en grijze garnalen. Werk af met de rest van de verse kruiden.

Smakelijk!

Reacties