dinsdag 23 oktober 2018

Suikervrije Halloween Cupcakes

Het is bijna herfstvakantie en ook bijna Halloween. Met een 7-jarige in huis kan ik hier niet aan ontsnappen. Dochterlief is dol op Halloween, en loopt al weken rond met spinnetjes, pompoen, enz... Daarnaast is ze nog eens gek op cupcakes (versieren, want ze opeten doet ze niet...) dus de keuze was snel gemaakt: we gingen voor Halloween Cupcakes.

En dat kan ook zonder suiker. Je moet wat zoeken, want de versieringen zijn beperkter, maar het lukt zeker. Ik koos voor deze omgekeerde heksenschoentjes, gemaakt van papieren rietjes en zwart tekenpapier.


Ingrediënten

Voor de cupcakes
  • 250 gram Ellphi Cakemix
  • 150 gram eieren
  • 150 gram goede boter 

Voor de botercrème
  • 100 gram melk
  • 50 gram Ellphi
  • 30 gram room
  • 1 dooier
  • 10 gram puddingpoeder
  • 120 gram boter
  • Groene voedingskleurstof

Bereidingswijze

Volg de instructies op de verpakking van Ellphi voor de cupcakes. Bak de cakejes en laat ze afkoelen.

Maak de botercrème: meng de zoetstof met de melk en breng aan de kook. Klop de room, eierdooier en het puddingpoeder los. Voeg een beetje van de hete melk bij dit mengsel, en doe dan alles al roerend bij de hete melk. Laat al roerend indikken.

Klop de boter luchtig in de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje de "pudding" toe. Voeg als laatste de groene kleurstof toe.

Neem een spuitzak en gekartelde spuitmond. Spuit een mooie toef botercrème op je cakeje. Versier met de heksenbeentjes.

Ik knipte voor de benen papieren rietjes in 3. De schoentjes tekende ik op zwart karton en knipte ze uit. Ik kleefde de schoentjes met een lijmpistool op de rietjes - dat bleef het makkelijkst hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten