donderdag 4 oktober 2018

Notentaart met mascarponecrème (torte alle noci con crema al mascarpone)

Terugkomend uit Fez was de shock met het Belgische herfstweer groot... ik ging van 32°C plots naar amper 10°C... Maar die lagere temperaturen, grijze wolken en vallende blaadjes betekenen ook 1 ding: de HERFST is in het land!

Ik ben dol op herfst en krijg altijd een boost aan inspiratie bij het aanbreken van dit seizoen. Ik trok deze week dan ook meteen de keuken in en maakte deze lekkere taart met één van dé seizoensproducten van het moment: okkernoten.


Ingrediënten
  • 270 gram zoutloze boter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram zusto (zoetstof)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gram okkernoten, grof gemalen
Voor de afwerking
  • 1 kopje Nespresso Ristretto
  • 250 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 45 gram zusto
  • wat extra okkernoten (halfjes)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.


Klop de boter romig met de zoetstof. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het vanille-extract toe. Meng er de bloem en de grof gemalen okkernoten aan toe.


Vet een springvorm van +/-23 cm in met boter. Doet het deeg erin en bak gedurende 35 minuten in de hete oven.
Laat volledig afkoelen.


Klop de slagroom half op met de zusto. Meng de slagroom met de mascarpone.


Snij de taart horizontaal doormidden. Besprenkel de onderste helft met de koffie. Bedek met een royale laag mascarponecrème en doe de taart opnieuw dicht. Bestrijk de bovenkant en de randen met de rest van de mascarponecrème. Strijk mooi uit met een paletmes.


Versier de taart met de halve okkernoten.


Smakelijk!


Taartbestek (vorkjes en taartschep) van Jamie Oliver - verkrijgbaar bij Makro via een spaaractie (je kan nog tot 29 januari sparen). En nu je toch in Makro bent: zij verkopen Zusto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten