Burrata met bloedsinaasappel

Bloedsinaasappelen (of 'wijnappelsienen') hebben een kort seizoen (januari, februari, maart), maar wij zijn echter liefhebbers. De wederhelft zijn radar staat rond deze periode altijd op wanneer hij op vrijdag langs de markt loopt om de dochter naar school te brengen. Zouden ze er al zijn? En zo ja, dan kijkt hij niet meer naar het prijskaartje, hij moet en zal ze kopen :-)

De smaak is wat zoetzuur en past prima bij de fijne, romige smaak van burrata. De combinatie van burrata en bloedsinaasappelen is niet nieuw natuurlijk. Een signature dish van Ottolenghi wordt hiermee bereid, gecombineerd met o.a. lavendel, honing en korianderzaad. Onze versie is ietwat eenvoudiger (en minder zoet) en werd bereid met ingrediënten uit de voorraadkast.


Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 bol burrata
  • goede kwaliteit olijfolie 
  • wat rozenblaadjes
  • een mespunt komijnzaadjes

Bereidingswijze

Schil de sinaasappel. Snij dwars in schijven. 

Leg de schijfjes op een bord. Leg hierop de burrata. Besprenkel met olijfolie, komijnzaadjes en rozenblaadjes.

Serveer met krokant stokbrood.

Reacties