Thaise pompoensoep

Pompoensoep is een must tijdens de herfst. We maken elk jaar enkele liters pompoensoep gedurende het seizoen. Makkelijk, snel klaar en lekker. Maar soms wil je toch wel wat afwisseling en is de klassieke soep niet meer genoeg. Af en toe variëren met deze Thaise pompoensoep mag dan wel. Heerlijke warme smaken van pompoen afgewisseld met wat kokosmelk. Heerlijk!


Ingrediënten

  • 500 gram pompoen (in stukjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 el rode currypasta
  • 1 brikje kokosmelk (200 ml)
  • 500 ml groentenbouillon
  • Gedroogde chilipepervlokjes
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

Fruit de ui en look in wat olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en fruit de groenten enkele minuutjes.

Voeg de currypasta toe en bak 1 minuutje mee.

Overgiet met de kokosmelk en bouillon en laat gaar koken (ongeveer 10 minuten).

Mix de soep. Werk af met peper en zout.

Serveer de soep met wat verse peterseliesnippers en stukjes van een gedroogd chilipepertje voor wat extra pit.

Smakelijk!

Reacties