Op stap in eigen land - Brusselse Regio - Martin's Red

Een paar weken geleden volgde nog eens een weekendje weg met ons gezin en ontdekten we alweer enkele leuke plaatsjes.

Wat is voor ons belangrijk als we even weg gaan?
  • Geen drukke toestanden, we houden liever van wat rust
  • Een net hotel, of met de dochter, een (zo rustig mogelijk) vakantiepark
  • Lekker eten (tja...)
  • Een goede bar (2x tja... maar dat steek ik toch op de drinksbloggende wederhelft!)
  • Een leuke activiteit voor de dochter (dat kan een zwembad zijn, een culturele uitstap, een bezoek,...). Specifiek voor dit uitje stond op de wishlist van de zesjarige "nog eens een echt museum"
Ons oog viel op een uitnodiging van Martin's Red hotel in Tubeke (Tubize). Net ver genoeg om een "weekendje weg"-gevoel te krijgen, rustig gelegen en vlakbij Brussel (cultuur!). Voldeed helemaal aan de gestelde wensen, en dus namen we contact.

Martin’s Red ligt op de site van het Belgian Football Center in Tubeke, het trainingscentrum van de Rode Duivels maar ook van talrijke andere sportploegen van verschillende niveaus (profvoetbal, beloften, buitenlandse delegaties, …). Maar naast de services op maat van sportlui, legt het hotel ook toeristen en zakenreizigers in de watten. 


De voetbalminnende dochter was in de wolken. We zijn het hele hotel moeten rondgaan om te kijken wiens foto er overal hing, en stiekem toch ook in de hoop van één van de Duivels tegen te komen. (Sorry meid, dan moesten we een weekje eerder gaan. En neen, Michy Batshuayi hangt er ook niet tussen.)


De familiekamers zijn zeer ruim, netjes en luxueus. Het mooie ingebouwde stapelbed was een voltreffer. Al denk ik wel dat ze het een beetje gek vonden dat we met drie personen wel degelijk vier slaapplekjes benut hadden... Kiddo wisselde halverwege de nacht plots van bedje "omdat het zomaar kon". En voor de echte fanaten kan je terecht in de fitness of kan je een spelletje spelen op de Playstations in de lobby. Het concept van onze Nationale Voetbalploeg was trouwens tot in de allerkleinste details echt overal aanwezig. 


Voor het eten trokken we naar de hotelbar. The Red's Sports & Grill Bar is gelegen in een hoek van het hotel, met grote raampartijen die uitkijken op de oefenvelden. Er hangen verscheidene tv's afgestemd op alle mogelijk sportzenders. Een leuke sfeer en mooi omgeving. En met prima kwaliteit.


Wij kozen voor Belgische klassiekers (tja, dat was nu eenmaal het opzet van ons uitje): garnaalkroketten, gevolgd door steak met frietjes. Zeer lekker en verzorgd! De dochter koos een hamburger van het kindermenu en moest vaststellen dat de kok wel heel grote verwachtingen heeft van de kids. De enorme portie raakte 'net' niet op ;-)
Tip: de bar is vrij toegankelijk, ook voor niet hotelgasten. Ideaal voor sportfans en voetbalgekke kids!


Ook het ontbijt (in een andere ruimte) is zeer verzorgd en uitgebreid. De klassieke ontbijtbroodjes, maar ook verscheidene soorten donker brood, warme keuken (eieren, spek, groenten), gerookte zalm en charcuterie. Vers fruitsap maakte het geheel af.

En zoals reeds gezegd: een rustige ligging op amper 20 à 30 minuutjes van Brussel. Voor ons de ideale combinatie. Zo konden we ook naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en Mini-Europa. Hoewel dat laatste een absolute klassieker is met kinderen was onze dochter toch vooral onder de indruk van het eerste. Ze liep geïnteresseerd rond, had veel afwisseling tussen kijken naar dinosaurusskeletten, luisteren naar informatie en uitproberen van allerhande proefjes. Een topper!


Voor ons een ontspannend en geslaagd weekend dus. Het deed ons eigenlijk al interesse krijgen in de andere Martin's Hotels van de groep. 

Reacties