zondag 13 november 2016

Amandel-perencake

Volop herfst, volop guur herfstweer ook. Wat dan anders te doen tijdens een verlengd weekend dan wat bakken? Deze suikervrije amandelcake met peren is eenvoudig te maken en heel erg lekker!

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 100 gram Ellphi zoetstof
  • 2 eieren
  • 60 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram amandelpoeder
  • 3 peren
  • 2 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een springvorm van +/- 18 cm en bekleed de onderkant met bakpapier.

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Hou apart.

Klop de boter zacht met de zoetstof. Voeg de eieren toe en klop tot één geheel.

Voeg de bloem, het bakpoeder en amandelpoeder toe en meng voorzichtig tot een deeg. Niet te veel roeren!

Stort het deeg in de bakvorm.

Bedek met de peren.

Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel en bak nog 10 minuten verder.

Laat afkoelen in het blik alvorens te ontvormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen