Spooky Brownies

Halloween, het blijft voor mij een haat-liefde verhouding... ik hou niet van dit soort commerciële feestdagen, maar langs de andere kant is elk excuus om wat te experimenteren in de keuken goed ;-)

Met een kleuter in huis ontsnap je sowieso niet aan de halloween-mania. We hebben al een pompoentje geschilderd, een pompoen uitgehold, een schaaltje gedecoreerd met spookjes en spinnenwebben, enz. En dan nu dus de keuken in. Daarvoor is Pinterest natuurlijk een topper qua inspiratie. Je kan er altijd wel iets vinden wat je leuk lijkt, alleen zijn de meeste recepten suikerbommetjes en dat willen we nu net niet. Deze 'spooky brownies' vond ik echt wel te schattig, en heb ik dan ook omgezet naar een variant met zoetstoffen. En ze bleken helemaal niet zo moeilijk te maken.


Enjoy!

Ingrediënten
  • 225 gram goede zoutloze boter
  • 2/3 cup ongezoet cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram Canderel kristalkorrel Sucralose
  • 1 tl vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Suikervrije marshmallows (vb. Damhert)
  • 1 plak witte suikervrije chocolade
  • 1/3 plak fondant suikervrije chocolade

Bereidingswijze

Vet een bakvorm van +/- 20x30 cm in (ik gebruik gewoon een bakspray, maar je kan dit ook met boter doen).

Smelt de boter. Meng er de cacao onder.

In een grote mengkom klop je de eieren, Canderel en het vanille-extract los.
Voeg er het boter-cacaomengsel aan toe.

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Stort in het eimengsel en roer tot één geheel. Doet dit voorzichtig en roer niet te veel.

Stort het browniedeeg in de bakvorm.

Bak gedurende 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

Laat volledig afkoelen.

Snij de brownies in vierkantjes.
Maak rondjes uit de marshmallows en plaats een rondje op elke brownie.

Smelt de witte chocolade au bain marie en overgiet elke brownie/marshmallow met witte chocolade.
Laat opstijven.

Smelt de pure chocolade au bain marie en maak oogjes en een mondje op elk spookje.

Klaar!


Reacties