Paasbrunchen met Lidl

De gebeurtenissen van 22 maart in Zaventem en Brussel hebben ons allemaal enorm geschokt. Ik was en ben er zoals zovelen 'niet goed van'. Zo dicht bij huis aanslagen, het schokt ons enorm. Ik merk dan ook dat ik nog meer dan anders vastklamp en kleine dingen die me gelukkige maken: wat extra tijd met de dochter, een gezellige maaltijd met het gezin, enz. Deze reeds eerder voorbereide blogpost past hier helemaal in, en ik wil hem jullie dan ook niet onthouden in deze donkere dagen van nationale rouw. 

Enkele dagen geleden kreeg ik dankzij Lidl en de dames van Yapado een ontbijtmand toegestuurd met allerlei producten voor een 'paasontbijt'. Helemaal opgetogen over de inhoud ging ik al over tot een test met een heuse, gezellige paasbrunch met het gezin. We kozen ervoor om enerzijds de producten tot in het detail te proeven en keuren, maar ook om enkele eenvoudige brunchgerechtjes te bereiden met diezelfde producten. Het resultaat kan je in deze blogpost lezen: review en recepten in één, zoals we het graag hebben dus!



Het délicieux gamma van Lidl is een reeks producten die we sowieso graag hebben. Het wisselt heel erg en gaat vaak om tijdelijke producten aangepast aan het seizoen, maar gaat ook steeds om kwaliteitsvolle en lekkere dingen. Dit keer uiteraard de quasi verplichte chocomousse en paasgebakjes (met suiker, dus getest door de wederhelft), maar ook enkele speciale yoghurts, een tartaar van zalm, charcuterie en kazen. Voor elk wat wils.

Laten we eerst een blik werpen op de chocolade. De chocomousse was excellent: luchtig, volle smaak en pure chocolade. De mousse d'amour met amarettini daarentegen was niet zo geliefd: te zoet en niet luchtig genoeg. De kleine eitjes hadden leuke vullingen met o.a. speculoos, maar waren jammer genoeg ook niet suikervrij.
Wel te vermelden dat de supermarkt ook paaseieren zonder toegevoegde suikers (wit of melkchocolade) aanbiedt.

Hoewel chocolade en eieren bij Pasen horen, ging mijn aandacht toch vooral naar de vele hartige ingrediënten: een smeuïige, smaakvolle mozarella di bufala, een tartaar van zalm, een heerlijke salami met venkel, enz. Ik ging dan ook aan de slag en maakte enkele eenvoudige gerechten voor bij de brunch.


De gerechtjes werden geserveerd met versgebakken pistoletjes.


Bij een brunch hoort uiteraard ook een flesje bubbels. We zijn normalerwijze niet zo'n cava drinkers, maar de fles die in onze mand zat was echt wel lekker (Cava Amorany Gran Cuvée Brut). Zelfs de anti-cava wederhelft vond het 4 op 5 sterren waard in de Vivino app!


Tartaar van zalm

Ingrediënten

  • 1 pak tartaar van zalm 
  • 1 zure appel
  • 1 rode ui
  • Olijfolie met citroen
  • Verse bieslook
Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Snij de appel in blokjes.

Schik de zalm op een schotel, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout van de molen. Werk af met de snippers ui, appel en bieslook.


Salade met mozarella di bufala

Een klassieker, maar daarom niet minder lekker.

Ingrediënten
  • Prosciutto di parma
  • Mozarella di bufala
  • Olijfolie
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

Schik de prosciutto op een schotel, breek de mozzarella in stukken. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en werk af met de verse basilicum.


Aardappelsalade met ei

Ingrediënten
  • Krieltjes
  • Ei
  • rode ui
  • bieslook 
  • Notenolie

Bereidingswijze

Kook de krieltjes gaar, giet af en laat afkoelen. Kook het ei hard en laat afkoelen.

Schik de krieltjes in een schotel. Snij de ei in partjes en meng eronder. 
Snipper 1/2 rode ui en wat verse bieslook en meng onder het geheel.

Kruid met peper en zout en werk af met notenolie.





Reacties