donderdag 27 november 2014

Snel Suikervrij Veenbessengebak

Vandaag wordt Thanksgiving gevierd in de VS. In onze streken is dit geen feestdag, maar wij vinden elk excuus leuk om een feestmenu op tafel te zetten.

Traditiegetrouw wordt op Thanksgiving vooral naar kalkoen, zoete aardappelen en 'cranberries' gegrepen. Wij kiezen dit jaar voor een eenvoudig en snel te bereiden dessert met veenbessen.



Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 1,5 kop veenbessen
  • 100 gram + 1 el Ellphi
  • 125 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 125 ml melk
  • 1 ei

Bereidingswijze

Smelt de boter.

Meng de veenbessen met 1 el Ellphi.

Meng in een beslagkom de bloem met de Ellphi, het bakpoeder en het zout.

Meng het ei met de melk. Voeg er de gesmolten boter aan toe.

Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag.

Beboter een taartvorm. Giet er het beslag in en bedek met de veenbessen.

Bak gedurende 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Serveer lauw of warm met een bolletje suiikervrij vanille-ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen