woensdag 30 april 2014

Pasta Alfredo met Geroosterde Paprika's

Geen zin in uren koken? Dan is dit misschien wel de oplossing!

Pasta Alfredo (of beter: Fettucini Alfredo) is een heel populair gerecht in de VS. Als basis gaat het om een eenvoudige fettucini, met een saus van boter en parmezaanse kaas. Vaak wordt er de boter tegenwoordig vervangen door room. Je ziet ook dikwijls dat er andere ingrediƫnten worden toegevoegd zoals groenten, kip, enz.


Wij kozen voor een wat pittigere pasta, met een saus op basis van room en geroosterde paprika's.

Deze kan je perfect zelf maken: blaker de paprika's zwart boven een gasvuur of in de oven. Doe ze een paar minuutjes in een afgesloten plastiek zakje en nadien kan je ze eenvoudig pellen.

Heb je hier de tijd niet voor, dan kan je ook kiezen voor een bokaaltje.

Ingrediƫnten

  • Pasta: fettucini of een dikkere spaghetti
  • olijfolie
  • 1 lookteentje
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1 kopje room (of 1/2 kopje room en 1/2 kopje melk)
  • 125 gram ricotta
  • Versgeraspte parmezaanse kaas (een handvol)
  • 250 gram geroosterde (rode) paprika's
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar.

Bereid intussen de saus: fruit de look en ui in wat olijfolie. Voeg de room, ricotta en parmezaan toe en meng tot een romig geheel. Laat een tweetal minuutjes pruttelen.

Voeg de in stukjes gesneden geroosterde paprika's toe. Mix met de staafmixer.

Kruid flink bij met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten