zaterdag 28 september 2013

Hartig taartje met blauwe kaas en peer

We zitten alweer volop in de herfst, althans wat betreft de seizoensproducten. Overal zie je alweer de pompoenen, noten, appelen en peren verschijnen. In onze keuken werd er deze week dan ook al volop gewerkt met najaarsproducten.

Een eenvoudig te bereiden voorgerechtje/hapje bleek een taartje met blauwe kaas en peer.


Wij maakten zelf een deeg, maar je kan ook perfect werken met een pakje kruimel- of zelfs bladerdeeg uit de supermarkt.

Ingrediƫnten

  • Kruimel- of bladerdeeg
  • Blauwe kaas
  • Peer
  • Okkernoten
  • Boter

Bereidingswijze

Bekleed kleine taartvormpjes met je deeg naar keuze. 

Beleg ze met wat verkruimelde blauwe kaas. Wij kozen voor de zachtere Cambozola, maar heb je het graag wat pittiger, dan kan je ook kiezen voor Gorgonzola, Stilton, enz.

Strooi hierover wat gehakte okkernoten en bedek met enkele partjes peer.

Lepel er wat gesmolten boter over en zet 10 Ć  15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Serveer individueel als hapje, of met een fris slaatje als voorgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen