zaterdag 15 juni 2013

Rijkelijke Italiaanse vissoep

Brodetto is een soort van Italiaanse vissoep. Ik schotelde het vorig weekend voor ter ere van vaderdag en kreeg als reactie van mijn vader dan ook meteen "ah, das dus eigenlijk een Italiaanse bouillabaise" :-) Maar wel mooi samengevat natuurlijk.

En zeg nu zelf, af en toe zo een heerlijk groot bord vol vis en schaaldieren... Mmmmm...

Ingrediënten

Voor de visbouillon

  • 2,5 liter water
  • 1 blik tomaten
  • 2 jonge preiwitten
  • 1 stuk vis (ik had nog wat ingevroren vis die ik niet echt meer smakelijk vond om te bakken, ideaal om een bouillon van te trekken dus)
  • Peperbolletjes
  • Een paar takjes peterselie

Voor de soep
  • Visbouillon 
  • 150 gram inktvis
  • 300 gram mosselen
  • 4 à 6 roodbaarsfilets (in stukken gesneden)
  • 9 gambas
  • Peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Maak eerst de bouillon. Doe alle ingrediënten in een pot met water, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen (1u ongeveer). Laat afkoelen en zeef. De bouillon gebruik je verder in de soep, heb je overschot, dan kan je deze perfect invriezen voor andere bereidingen.

Bak de inktvis kort in olijfolie. Voeg er de look en de gambas aan toe en bak verder. Voeg er de mosselen aan toe, overgiet met de wijn en de bouillon (tot alles onder staat). Laat dit zachtjes pruttelen gedurende een tiental minuutjes. Voeg er de roodbaars aan toe en kook nog een vijf minuutjes verder.

Kruid met peper en zout. Serveer met de peterselie en stokbrood.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten