vrijdag 10 mei 2013

Krokantje van groene asperge en scampi


Een fris voorgerecht is nooit verkeerd om mee te starten. En bij deze herwerkten we een recept om te komen tot een krokant deegje gevuld met scampi en groene asperge. Een frisse yoghurtdip maakt dit light-gerechtje helemaal af. Ideaal voor zij die nog snel wat kilo's kwijt willen met het oog op de zomer ;-)


Ingredi├źnten - voor 4 stuks
  • 4 vellen brickdeeg
  • 8 groene asperges 
  • 12 scampi
  • 1 potje yoghurt
  • 1 el amandelschaafsels
  • Verse basilicumblaadjes
  • Vers limoensap
  • Fleur de sel en peper van de molen


Bereidingswijze

Kook de asperges 5 minuten in kokend water. Het is niet erg dat ze nog niet helemaal gaar zijn, in de oven garen ze nog verder.

Pel de scampi en bak ze in wat olijfolie. Kruid met peper en zout

Beboter een vel brickdeeg. Leg er twee aspergepunten en drie scampi op. Vouw het vel brickdeeg dicht en rol tot een soort van loempia.

Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Voor de dressing meng je de yoghurt met vers limoensap, geroosterd amandelschaafsel en verse gesnipperde basilicum. Kruid bij met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen