zaterdag 19 januari 2013

Recensie: Wannes Raps Bistro

De thuisbasis van Tineke's Cucina ligt (momenteel nog) in Diest. Een klein provinciestadje op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg. Komen de termen "boerenbuiten" en "nooit van gehoord" bij je op, dan kunnen we dat begrijpen. Jarenlang was Diest een "dood gat" zoals ze dat hier zo mooi kunnen zeggen. En toch, de afgelopen jaren wordt er heel wat gedaan om Diest aantrekkelijker te maken. Voor 2012 denken we terug aan enkele evenementen zoals Valentijn in Diest, Exclusief Diest en Retro Boulevard die telkens heel wat volk lokten. Ook het vernieuwde (prachtige) Park Cerckel in de binnenstad is een publiekstrekker.


De horeca blijft echter een beetje achterop hinken. Je hebt de echte toprestaurants (De Groene Munt, De Proosdij), een leuk ontbijt- of lunchadresje (La Bas), maar op de markt staan heel wat panden leeg. We waren dan ook nieuwsgierig toen we de afgelopen maanden wat verderop in onze straat grote werken zagen gebeuren aan een oud maar schitterend gebouw. Na een tijdje werd duidelijk dat hier een nieuwe horecazaak zou komen.

Op 16 oktober 2012 was het zover en opende Wannes Raps bistro in de Schaffensestraat in Diest. Erwin Bruyninckx, een ex-productiemedewerker van Woestijnvis, ging voor een nieuwe carrière en staat nu in de keuken van zijn eigen zaak, genoemd naar een figuur van Ernest Claes.

Wannes Raps verscheen in verscheidene lokale media, maar toen we ze zelfs in de culinaire rubriek van De Standaard Magazine zagen verschijnen (vier bordjes!), was onze interesse helemaal gewekt. Even reserveren dus (want de zaak lijkt continu vol te zitten) en een fikse wandeling van toch wel anderhalve minuut voor een heerlijke lunch.

Een prachtig vernieuwde ruimte, met een inrichting die nostalgie en retro ademt. Mooi en fris. Het maakt het alvast aangenaam vertoeven.

Er wordt gekozen voor een korte kaart, met pure gerechten, 'vergeten' groenten en niet te veel tierlantijntjes op het bord. Een lunchmenu (voorgerecht - hoofdgerecht) wordt aangeboden voor 16€, een driegangenmenu voor 34€.

Wij gingen voor verschillende keuzes. Het lunchmenu (sliptong met zeewierboter en lam met schorseneren en aardappel) bestond uit eenvoudige maar kwalitatief hoogstaande gerechten. Onze tafelgenoot koos voor steak tartaar, waar het kwarteleitje en de typische sauzen apart worden bij geserveerd zodat je deze zelf vers kan samenstellen naar smaak.

De wijnkaart is kort maar gevarieerd. De huiswijnen smaken prima bij de geserveerde gerechten.

Kortom: zeker de moeite waard!

Meer info
Wannes Raps
Schaffensestraat 17
3290 Diest
013 305 805
info@wannesraps.be
http://www.wannesraps.be 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten