Open Ravioli met Scampi

Een eenvoudig, doch feestelijk voorgerechtje.

Dit gerecht komt uit de workshop 'light koken' en is snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal ideetje voor een lichter voor- of tussengerecht bij de feestdagen!


Ingrediënten


  • 4 vellen verse pasta
  • 12 scampi's
  • 2 wortelen
  • 1/2 prei
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas water
  • 20 ml Balade So light 5%
  • 1 el Becel Bakken en Braden vloeibaar light
  • 1/2 tl Madras kerriepoeder
  • 1 mespuntje groentebouillon
  • Peper en Zout
  • Bieslook voor de afwerking


Bereidingswijze

Snij elk lasagnevel doormidden.
Pel de scampi's, laat van 4 scampi's het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal.
Snij de wortel, sjalot en prei tot een mirepoix.

Smelt wat boter in een sauspannetje, voeg de mirepoix toe en stoof de groentjes gaar. Voeg het kerriepoeder toe en bak eventjes mee. Overgiet met de wijn en het water en laat inkoken.

Kook intussen de pasta gaar en bak de scampi's.

Werk de saus af: doe er het mespuntje groentebouillon bij en roer er de room door. Laat nog eventjes indikken.

Dresseer de borden: leg een velletje pasta op je bord, schep er wat groentjes en saus op, leg er twee scampi's op. Bedek met een velletje pasta. Werk af met nog wat saus/groentjes en een scampi met staartje. Versier met enkele takjes bieslook.

Reacties