zondag 22 april 2012

Suikervrije madeleines

Een eenvoudig cakeje voor bij de koffie. Oerklassiek maar daarom niet minder lekker!


Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • 100 gram zoutloze boter
  • 50 gram tagatesse
  • 2 eieren
  • 4 gram bakpoeder
  • Vers citroensap (naar smaak 1/4 tot 1/2)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.

Meng de bloem met de tagatesse en het bakpoeder. Voeg er één voor één de eieren aan toe en meng tot één geheel. Doe de gesmolten boter erbij en meng tot een vrij lopend deeg. Werk af met het citroensap.

Vul je vormpjes met het mengsel.

Bak gedurende 12 à 15 minuten in de oven. Kijk regelmatig naar je madeleines, door de zoetstof in plaats van suiker zijn ze sneller bruin. Je wil ze natuurlijk wel nog steeds goudkleurig, maar ook gaar!

Smakelijk!

1 opmerking: