donderdag 24 november 2011

Thanksgiving - Veenbessensaus

Thanksgiving Day (dankzeggingsdag), vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn.

Een absolute klassieker als sidedish op Thanksgiving is veenbessensaus (Ook gekend onder de Engelse benaming Cranberry Sauce).

Deze saus is eigenlijk zeer eenvoudig zelf te bereiden :

IngrediĆ«nten 

- Een zakje veenbessen
- Een bodempje sinaasappelsap
- Zoetstof naar keuze

Bereidingswijze

Doe de veenbessen en het sinaasappelsap in een kook pot en verwarm. Door de warmte springen de bessen kapot en vormen vanzelf een saus. Door de natuurlijke pectine in de veenbessen ontstaat er een natuurlijke binding, dus hiervoor hoef je niets toe te voegen. Zoetstof toevoegen naar eigen smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen