zondag 13 maart 2011

Kruidige gebraden lamsbout

Roast dinners, zalig voor een zondagse lunch.

De lente is weer in aantocht, dus binnenkort overal lekker vers lamsvlees te koop. Nu ook uiteraard, en ik kon er toch weer niet aan weerstaan. Hieronder dan ook een recept voor een gebraden lamsbout met look en oregano. Geserveerd met een slaatje en gratin... hemels!


Ingrediënten

- Lamsbout van 1 à 1,5 kg
- 3 looktenen
- flink wat oregano (gedroogd)
- Sap en zeste van 1/2 citroen
- Zout
- Olijfolie

Bereidingswijze

Meng de geperste look, oregano, zeste en sap van de citroen en het grof zeezout onder elkaar. Voeg tevens flink wat olijfolie toe.

Maak kleine sneetjes overal in de lamsbout. Wrijf hem goed in met de kruidenmengeling. Duw ook wat van het mengsel in de sneetjes.

Doe de lamsbout in een braadslee en zet in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat 50 minuten tot 1 u braden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten