zaterdag 9 oktober 2010

Rundsvlees Stroganoff

Er zijn ettelijke recepten voor Stroganoff: met whiskey, met cognac, zonder alcohol, met tomaten, zonder tomaten, enz. Pretenderen dat je hét originele recept hebt, vind ik dus nogal gevaarlijk. Hieronder een snelle en smaakvolle versie van Stroganoff met Cognac.

Ik serveer het niet met een gewone steak, maar snij het rundsvlees in reepjes en meng dat (reeds gebakken) onder de saus. Serveren met rijst & klaar!

Ingrediënten

- Rode paprika
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teentje kloflook
- 2 dl room
- Cognac

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een kookpot. Fruit er de ui, look en paprika in tot ze zacht zijn. Voeg de cognac toe en laat verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes en room toe en laat inkoken. Kruid met peper en zout.

2 opmerkingen:

  1. Karine Hendrickx3 december 2010 om 20:27

    Lekker! En zeker niet onbelangrijk: 't is vlug klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Karine, daarom vind ik het ook ideaal voor op een doordeweekse avond :) Fijn dat je het lekker vond!

    BeantwoordenVerwijderen