maandag 5 juni 2017

Zomers ijsdessert - aardbeien en limoncello

Limoncello. De drank om ijskoud van te genieten. Ook zowat het enige dat ik steeds zelf maak dat niet suikervrij is. Ik drink het dan zelf ook niet vaak, maar het zit wel steeds in de vriezer voor onverwacht bezoek. En af en toe kan ik er zelf wel eens van genieten.


Met de warme dagen de afgelopen weken kozen we voor een suikervrij vanille-ijs geserveerd met in limoncello gemarineerde aardbeien.

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 el zoetstof
  • 1 glaasje limoncello
  • Verse munt

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten en laat een tiental minuutjes marineren. Je kan de grotere exemplaren best halveren.

Serveer de aardbeien met enkele bolletjes vanille-ijs. Werk af met nog een takje verse munt.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten