woensdag 7 juni 2017

Kipfajita-bowls

Kipfajita's zijn makkelijk en snel klaar te maken. Maar soms wil ik wel wat meer groentjes erbij dan ik in zo'n wrap krijg. Dan is de combinatie met rijst en salade ideaal.


Een gerechtje voor een drukke dag: snel klaar en lekker fris.

Maak 's ochtends vlug je marinade en laat het vlees rusten in de koelkast. Je kan dan 's avonds meteen aan de slag.

Ingrediƫnten

Voor de kipfajita
  • 2 kipfilets (borst)
  • 1 cup paprikablokjes (verschillende kleuren)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • sap van 1 citroen
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
Om te serveren
  • Sla
  • Kerstomaten
  • Rijst
  • Griekse yoghurtdressing: Griekse yoghurt, olijfolie, peper, zout en verse munt

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui en look fijn.

Meng de kip, paprika, ui en look. Voeg er de kruiden aan toe en overgiet met het sap van de citroen. Kruid met peper en zout.

Laat koel marineren (enkele uren).

Smelt wat boter in een pan. Bak het mengsel gaar.

Kook intussen de rijst.

Serveer het vlees met de rijst en groenten.
Werk af met de dressing.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten