woensdag 3 augustus 2016

Steak tartaar

De schoolvakantie zit er al half op, en voor velen is het bouwverlof al achter de rug. Toch zijn er ook lichtpuntjes: de dochter was heel opgelucht dat ze al de helft van de vakantie gepasseerd was (bijna terug naar school!) en het weer zou ook alweer gaan beteren vanaf het weekend.

Daar bereiden we ons dan ook weer op voor. Een tijdje terug stond er in Culinaire Ambiance een special over steak tartaar. Wij gingen ermee aan de slag om onze perfecte steak tartaar te bereiden. De ideale maaltijd bij warm weer: een huisbereide, verse en frisse steak tartaar met dikke frieten en een salade!


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram rundsvlees
  • 1 eierdooier
  • 1 kl Tierenteyn stropkes mosterd
  • 1/2 el Heinz tomato ketchup*
  • 1 kl verse mayonaise
  • 2 el Worcestersaus Lea & Perrins
  • 1 scheutje spicy tabasco
  • 1 el fijngehakte ui 
  • 1 tl fijngehakte verse peterselie 
  • 1 tl fijngehakte kleine augurkjes
  • Een paar appelkappertjes (1/2 el fijngehakt voor tussen het vlees, enkele hele om te serveren)

* Er is een suikervrije variant Heinz tomato ketchup met stevia, maar die is echt gewoon niet lekker. Gezien de kleine hoeveelheid die je hier gebruikt zouden we gewoon zeggen: ga voor de échte.

Bereidingswijze

Hak het vlees fijn (of maal het fijn als je dat liever hebt). Je wil echter wel nog een beet hebben, dus niet te klein/fijn.

Meng alle ingrediënten snel door elkaar tot één geheel. Breng op smaak met peper. 

Serveer de tartaar met enkele extra appelkappertjes, augurkjes en wat ui, en uiteraard frietjes en een salade.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen