woensdag 29 januari 2014

Zoetzuur kipgerecht

China gaat het jaar van het paard in op 31 januari (Chinees Nieuwjaar). Ook bij Tineke's Cucina willen we hier wel even aan meevieren.

Voor vele Belgen is dé klassieker een zoetzuur chinees afhaalgerecht. Zoetzuur betekent echter ook heel wat suiker. Dat het ook anders kan, bewijzen we met dit zoetzuur suikervrij kipgerecht.

Ingrediënten
  • 1 blikje ananasstukjes op sap (geen siroop)
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el zoetstof naar keuze
  • 2 el tomatenketchup
  • Chilipoeder
  • 1 dubbele kippenfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 lookteentje
  • 1 klein stukje gember

Bereidingswijze

Laat de ananasstukjes uitlekken. Hou het vocht bij.

Neem 3 eetlepels van het ananassap en meng dit met de maïzena tot een papje.
Voeg er het overige sap bij, evenals de sojasaus, wijnazijn, zoetstof en tomatenketchup. Kruid met een mespuntje chilipoeder.
Zet aan de kant.

Snij de kip en paprika in blokjes, snipper de ui.

Verhit de zonnebloemolie in een wok. Fruit er de ui en paprikablokjes in. Voeg na twee minuutjes de kippenblokjes toe en bak nog 2 minuten verder tot de kip goudbruin is. Voeg de look en gember toe en bak nog een minuutje verder.

Voeg het sausmengsel toe, kruid met peper en laat een vijftal minuten sudderen.


Serveer met een portie rijst.

Tip

Je kan nog wat ingrediënten toevoegen aan je wokgerecht, zoals vb. sojascheuten of een blikje bamboescheuten. Voeg deze telkens toe samen met de look en gember, zodat ze nog beetgaar zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten