zaterdag 14 december 2013

Verse sandwiches

Wat is er eenvoudiger en lekkerder dan een zelfgemaakte sandwich? De tweejarige in huis zou het alle dagen kunnen eten. En af en toe geeft mama haar akkoord en staat er een lading in de oven.

Eenvoudig te maken, en in mini-versie ook geschikt als broodjes bij je feestmenu.


Ingredi├źnten
(voor 30 mini-sandwiches)

  • 500 gram bloem
  • 200 gram water
  • 40 gram gist
  • 1 ei
  • 12 gram tagatesse
  • 80 gram sandwichverbeteraar*
  • 20 gram boter
  • 7 gram zout

*Sandwichverbeteraar kan je kopen in speciaalzaken. Indien je deze niet ter beschikking hebt, kan je dit heel eenvoudig vervangen door eenzelfde hoeveelheid boter (in dit geval 80 gram).


Bereidingswijze

Meng het water, de gist, het ei.

Voeg de zoetstof en het bloem toe en meng tot ze half onder de vloeistoffen zijn.

Voeg dan de verbeteraar, boter en het zout toe en kneed tot een soepel deeg.

Bol op en laat 10 minuutjes rusten (onder een plastic of handdoek).

Spray een bakplaat in met bakspray.

Verdeel het in stukjes van 25 gram, maak er bolletjes van en vorm dan in de gewenste vorm.

Leg de deegstukjes op de bakplaat.

Laat 1 uur rijzen onder plastic of handdoek. Ongeveer halverwege (mag iets later) de rijstijd strijk je ze in met eigeel. Na het instrijken niet meer bedekken en gewoon laten verder rijzen.

Bak gedurende 7 minuten op 250°C.


Vormpjes en figuurtjes

Je kan alle kanten uit met je broodjes: maak er ronde pistolets van, of lange sandwiches, vlecht drie bolletjes in elkaar, bak ze in mini-briochevormen, enz.

Je kan ze doreren (instrijken met ei, hierboven beschreven), of voor het rijzen in zaadjes drukken om zaadbroodjes te bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen