zaterdag 30 november 2013

Kaiserschmarrn

Als kind gingen we regelmatig eens naar Oostenrijk op vakantie. Traditiegetrouw mocht ik mezelf dan ook volstoppen met Kaiserschmarrn, een soort versnipperde pannenkoeken vernoemd naar Keizer Franz Joseph I van Oostenrijk.


Het wordt vaak gegeten met een vruchtencompote of confituur, maar zelf zijn we eerder fan van gewoon wat strooizoetstof. Een heerlijk vieruurtje!

Ingredi├źnten

  • 3 eieren
  • 1 el zoetstof
  • een beetje vanille-extract
  • snuifje zout
  • 125 g bloem (gezeefd)
  • 300 ml melk
  • boter

Bereidingswijze


Scheid de eieren. Klop de dooiers op met de suiker, de vanille en een beetje zout tot een dikke massa.

Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ook die door het beslag.

Verhit boter in een pan en bak er dikke pannenkoeken. Trek de pannenkoeken uit elkaar in stukken en bak nog eventjes verder. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen