zaterdag 13 april 2013

Blauwe bessen- en bananenmuffins

Eindelijk een leuk lentezonnetje! We hebben er lang genoeg op moeten wachten!

Vanmiddag had ik dan ook afgesproken met mijn beste vriendin en moeder om samen met de dochter naar Bokrijk te gaan. Even rustig wat wandelen en naar de speeltuin.

Bij het bekijken van de website van Domein Bokrijk las ik dat er verschillende picnictafels staan in en rond de speeltuin. Ja, dat brengt natuurlijk het hoofd op hol...

We hadden pas op 15u afgesproken, maar dat is dan weer ideaal om een vieruurtje mee te nemen! Snel nog wat klaarmaken dan, met wat er nog beschikbaar is in de koelkast. Het werden hartige hapjes (salami en glaasjes met grijze garnalen) en zoete suikervrije dessertjes (glaasjes met Griekse yoghurt en aardbeien en muffins van blauwe bessen en banaan). Het gaf alvast een heerlijk lentegevoel!



Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 bananen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 2,5 el honing
  • 3 el olie
  • 1 ei
  • 190 ml melk
  • 5 gram PureVia steviapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de bloem, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de zoetstof in een kom.

Plet de bananen. Voeg de bananen en de bessen toe aan de droge ingrediënten.

Meng in een kop het ei met de melk, olie en honing.

Voeg de vloeistoffen toe aan het bloem/fruitmengsel en meng voorzichtig tot één geheel.

Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het mengsel.

Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.


1 opmerking:

  1. Gezellig met je moeder en vriendin!
    Doe ik ook wel eens met een vriendin.
    Het ziet er heerlijk uit op de foto's.
    Ga het ook eens proberen!
    Fijn weekend verder.
    Lieve groetjes Wanda

    BeantwoordenVerwijderen