zondag 22 januari 2012

Swiss Roll met aardbeien-mascarponecrème

Nog steeds helemaal in de ban van biscuits, ben ik op zoek gegaan naar een eenvoudige en lichte biscuitrol. Het werd uiteindelijk een swiss roll gevuld met een crème van aardbeien en mascarpone. Lekker, eenvoudig, luchtig en snel klaar. Het ideale dessert voor een dinner party dus!


Ingrediënten

Voor de biscuit
  • 5 eieren
  • 60 gram tagatesse
  • 150 gram zelfrijzende bloem

Voor de vulling
  • 250 gram mascarpone
  • 1 handvol aardbeien (diepgevroren, ontdooid)
  • tagatesse naar smaak
  • 1 borrelglaasje Mandarine (likeur)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de eieren en tagatesse in de mengkom van de keukenrobot. Klop gedurende 10 minuten tot een schuimige massa (kan eventueel ook met een handmixer). Voeg dan voorzichtig beetje bij beetje de gezeefde zelfrijzende bloem bij het eiermengsel.

Giet het beslag op de bakplaat, strijk gelijkmatig uit. Bak gedurende 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en stort de biscuit uit op een vochtige keukenhanddoek. Rol op en laat zo afkoelen.

Maak intussen de vulling. Meng de mascarpone met de Mandarine. Mix de aardbeien met tagatesse en meng alles onder de mascarpone.

Rol de afgekoelde biscuit opnieuw uit. Bestrijk met de vulling en rol opnieuw op.

1 opmerking:

  1. In veel recepten zie ik tagetesse staan, ik ken het niet. (ik kom uit Nederland, misschien heet het hier anders?) Is het geschikt voor diabetici? Kun je het ook vervangen door iets anders, zoals honing of stevia en zo ja, hoe reken je het om?

    BeantwoordenVerwijderen