Chocolate chip cookies
Al een tijdje geleden aangekondigd, maar het is zover: de eerste recepten met stevia als zoetstof zijn klaar!
Bij de artikels van april 2011 kan je meer informatie vinden over stevia, hieronder vind je alvast een recept voor lekkere chocoladekoekjes.
Tip: heb je geen zin in chocolade? Je kan de koekjes ook perfect zo bakken, zonder de stukjes chocolade.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 0,5 gram wit steviapoeder (premium organic, min. 80% stevioside)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 ei
- 100 gram zoutloze goede boter
- chocoladestukjes (suikervrij of min. 70% cacao)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Doe het ei en de stevia in een kom en klop schuimig. Doe de zacht geworden boter erbij en klop tot een geheel. Meng met het bloemmengsel en maak tot een deeg. Meng er de chocoladestukjes onder.
Vorm er koekjes van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven.
Bij de artikels van april 2011 kan je meer informatie vinden over stevia, hieronder vind je alvast een recept voor lekkere chocoladekoekjes.
Tip: heb je geen zin in chocolade? Je kan de koekjes ook perfect zo bakken, zonder de stukjes chocolade.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 0,5 gram wit steviapoeder (premium organic, min. 80% stevioside)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 ei
- 100 gram zoutloze goede boter
- chocoladestukjes (suikervrij of min. 70% cacao)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Doe het ei en de stevia in een kom en klop schuimig. Doe de zacht geworden boter erbij en klop tot een geheel. Meng met het bloemmengsel en maak tot een deeg. Meng er de chocoladestukjes onder.
Vorm er koekjes van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven.
Hallo Tineke,
BeantwoordenVerwijderenDit klinkt als een heerlijk recept. Maar zit er in chocola met min 70% cacao ook geen suiker? Of was die toevoeging voor mensen die wel suiker mogen? Ik mag namelijk zelf ook geen suiker vanwege een allergie en ben nog in de ontdekkingsfase van hoe ik alles kan vervangen en waar ik alles suikervrij moet halen etc.
Groetjes Eline
Hallo Eline,
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik chocolade met 70% cacao omdat daar wel suiker in zit, maar zo weinig dat het weinig of geen invloed heeft op de bloedglucosespiegel. Indien je met een suikerallergie zit, kan je best fondant suikervrij chocolade nemen. Let er wel op dat je een degelijke kwaliteit neemt. De ervaring leert me dat de suikervrije chocolades van 'witte producten' vaak nogal korrelig worden als je ze smelt en dan zijn ze uiteraard moeilijk te verwerken.
Groetjes,
Tineke
Hai,
BeantwoordenVerwijderenhoe meet ik 0,5 gram stevia af? Ik heb een meegeleverd lepeltje, hoeveel daarvan moet ik hebben? Ik denk dat ik een speciaal hulpmiddel moet gaan kopen (heel fijne brievenweger ofzo) om te kunnen koken met Stevia....
0,5 gram stevia komt ongeveer overeen met een dik mespunt
BeantwoordenVerwijderen