zondag 11 september 2011

Bananen - kokostaart


Vier kilo bananen... Wat doe je daar nu in hemelsnaam mee? Bakken uiteraard!

Bij deze alvast een verzinseltje van de afgelopen week, dat echter zeer smakelijk bleek te zijn.

Ingredi├źnten

- 1 deel deeg voor taartbodem (zie eerder)
- 4 bananen
- 1 citroen
- 4 el rum
- 2 el zoetstof
- 100 gram kokospoeder
- 2 eieren

Bereidingswijze

Doe de taartbodem in een bakvorm. Bak op 200°c blind af gedurende 10 minuten.

Marineer intussen de in schijfjes gesneden banaan in een mengsel van de rum, sap van 1/2 citroen en zoetstof.

Klop de eieren schuimig, doe er het sap van 1/2 citroen bij alsook de marinade van de stukjes banaan. Meng met het kokospoeder.

Doe de stukjes banaan op de blind gebakken taartbodem. Bedek met het kokosmengsel. Draai de oven lager (naar ongeveer 170°C) en bak de taart gedurende 30 minuten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen