Crème Anglaise zonder gedoe

Eén van mijn favoriete dessertjes is wel crème anglaise... ik combineer het graag met apfelstrudel, met roomijs, .... maar ook heel eenvoudig met gebakken appeltjes in kaneel. Een snel en eenvoudig dessertje.

Zelf een deftige crème anglaise maken is helemaal niet moeilijk. Ik koos er nu zelfs voor om niet te sukkelen met het infuseren van de room/melk met een vanillestok. Ik ging voor vanille-extract. 


Ingrediënten

Bereidingswijze

Klop de dooiers los met de zoetstof in een kom.

Doe de melk en room in een steelpannetje en verwarm zachtjes tot tegen het kookpunt.

Voeg de melk stilletjesaan - al roerend - bij het eiermengsel. Doet dit niet te snel of in 1 keer want dan gaan je dooiers stollen. Ze moeten zachtjes mengen met de melk.

Giet het geheel terug in de steelpan en laat indikken op een zacht vuurtje, terwijl je continu roert. Dit duurt 3 a 4 minuten.

Laat afkoelen.

Voeg de tl vanille erbij.

Zeef door een fijne zeef.

Smakelijk!

Reacties