Gingerbread Cookies

 We zijn weer helemaal in de kerststemming! Lichtjes, kerstbomen, een heus kerstdorp... Dochterlief en ikzelf gingen weer voluit ;-) Maar ook in de keuken willen we wel wat sfeer brengen.

Een koude zaterdagmiddag was voldoende om me in de keuken te krijgen voor wat heerlijke, suikervrije, gingerbread cookies. De koekkruiden kocht ik simpelweg bij Dille & Kamille, zo kon ik snel aan de slag.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 125 gr zoutloze boter
  • 50 gr Ellphi zoetstof
  • 90 ml Ellphi siroop (indien je deze niet kan vinden kan je dit ook vervangen door PureVia agavesiroop)
  • 2 el water
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl koekkruiden

Bereidingswijze

Breng de ingrediënten op kamertemperatuur.

Mix de boter, zoetstof, siroop en het water tot een romig mengsel.

Meng de bloem met het bakpoeder en de koekkruiden. Roer dit geheel door het botermengsel. Kneed tot een bal. Verpak in plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit. Steek er vormpjes uit naar wens.

Bak de koekjes ongeveer 6 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Reacties