Kindvriendelijke Gebakken Rijst

Ik kreeg onlangs een berichtje of ik de fabriek van Uncle Ben's in Olen wilde bezoeken. Tuurlijk! Ik vind fabrieksbezoeken sowieso al leuk, en wanneer het dan nog eens een lekker product is, ben ik zeker kandidaat :-)

Het bezoekje kaderde in een nieuwe campagne van Uncle Ben's en Carrefour. Beide bedrijven zijn het erover eens dat samen koken en nadien gezellig tafelen voor iedereen beter is. Daarom staken ze de hoofden bij elkaar en bedachten een leuke campagne ‘Samen leren koken’. Want samen een lekkere maaltijd op tafel te toveren, is leuk, gezond en gemakkelijk! Zo kunnen ouders en kinderen elkaar inspireren. En laat de dochter des huizes nu net helemaal dol zijn op koken. Ook ik ging dus samen met mijn kleine meid aan de slag en maakte samen met haar een gebakken rijst.


Maar ook voor jullie kan deze campagne leuk zijn! Bij aankoop van vier verpakkingen van Uncle Ben's bij Carrefour krijg je het superleuke kinderopstapje dat je ook op mijn foto's ziet.  Zo kunnen de kinderen mee groentjes bereiden en in de kookpotten roeren. De campagne loopt nog tot 11/2.

Maar dan naar de rijst. Ik eet graag nasi, maar ga eigenlijk quasi nooit naar de afhaalchinees. Met dit recept kan je zelf in een mum van tijd een heerlijke nasi op tafel zetten.
Ik gebruikte voor de rijst de gewone witte langkorrelrijst uit het 'Ready 2 Heat' gamma van Uncle Ben's. Supersnel klaar (2 minuutjes in de microgolf) en dus ideaal als je met of voor kinderen kookt.


Ingrediënten (voor 2 personen)
  •  1 zakje Uncle Ben's Ready 2Heat langkorrelrijst
  •  1/2 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 grote wortel
  • 1/2 prei
  •  2 eieren
  •  2 verse lenteuitjes
  • 1/2 bakje hamblokjes
  • 1,5 el sojasaus

Bereidingswijze

Maak de rijst klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe in een kommetje en laat wat afkoelen (afgekoelde rijst geeft naar mijn mening een beter resultaat).

Intussen kan je de groenten bereiden. Snij de paprika in fijne reepjes, snipper de sjalot fijn en snij de wortel en prei in stukjes. 

Verhit wat olie in de wok. Doe er de sjalot, paprika, wortel en prei in en roerbak (ongeveer 4 minuten).

Doe de groentjes naar 1 kant van de wok. Giet de geklutste eitjes erbij en bak gaar.

Meng ei en groentjes, doe er de rijst en de ham bij en warm goed door. 

Kruid met peper en zout en werk af met de sojasaus.

Serveer met wat gesnipperde lenteui.

Smakelijk!

Snipper de lenteuitjes fijn.

Reacties

  1. Gaan we zeker eens proberen maar dan wel met bruine rijst en geen bewerkte witte microgolf rijst. :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten