maandag 7 januari 2019

Smeuïge ricotta met kruidenolie

Januari is volop bezig, en ook de nieuwjaarsrecepties volgen elkaar dan vlot op. Ik maakte met oudjaar dit eenvoudig hapje en ben er zeker van dat dit niet zou misstaan op eender welke receptie.

Snel klaar, lekker en licht!


Ingrediënten
  • 1 pot ricotta
  • 100 ml volle melk
  • 4 el olijfolie
  • 2 lookteentjes
  • 1 takje verse tijm

Bereidingswijze

Snipper de lookteentjes fijn. Verwarm de olijfolie met de tijm en de look. Laat afkoelen.

Klop de ricotta romig met de volle melk (ongeveer 2 minuten). Kruid met peper en zout.

Doe de ricotta in een schaal. Overgiet met het olijfoliemengsel en de kruiden.

Serveer met getoast brood. Je kan kiezen voor een zuurdesembrood, stokbrood, …

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten