woensdag 23 mei 2018

Auberginedip

Ik hou er van om bij het aperitief wat hapjes op tafel te zetten: olijfjes, zongedroogde tomaten, tapenades en dips en wat grissini. Heerlijk.

Voor het communiefeest van de dochter maakte ik deze pittige auberginedip. Makkelijk te bereiden en heel lekker!


Ingrediƫnten
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • 1 pikant pepertje (ik koos een geel pepertje uit eigen tuin)
  • 1 el verse gesnipperde peterselie
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • 1 mespuntje komijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Prik wat gaatjes in de aubergines en leg ze 45 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij ze doormidden en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe het vruchtvlees in de foodprocessor. Voeg de andere ingrediƫnten toe en maal tot een grove dip. Proef en kruid eventueel bij.

Serveer met stokbrood, grissini of toast.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten