zaterdag 10 maart 2018

Mini-pizza met Achelse Blauwe, peren en walnoten

Een eenvoudig hapje met een Limburgse toets, meer moet dat vaak niet zijn. Deze mini-pizza met Achelse Blauwe is zo een makkelijk te bereiden en smakelijk alternatief. Ideaal als aperitief, of met een slaatje als voorgerecht.

Achelse Blauwe (eigenlijk Grevenbroecker, van kaasmakerij Catharinadal) is een unieke blauwschimmelkaas van koemelk. Bij doorsnede is het net marmer. Deze kaas wordt niet doorprikt maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping van 10 weken wordt het zuivel zacht en slibt de luchttoevoer toe. De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild, is snijdbaar met de draad en op kamertemperatuur smeerbaar. Met deze kaas won de kaasmakerij ook reeds verschillende prijzen.

Een gekend product dus, met een overheerlijke smaak. In combinatie met peer en noot is een blauwschimmelkaas bovendien altijd een topper.


Ingrediƫnten
  • Pizzadeeg
  • Achelse Blauwe
  • Geraspte mozzarella
  • Peer
  • enkele walnoten
  • 1 el honing

Bereidingswijze

Steek rondjes uit het pizzadeeg.

Doe een laagje geraspte mozzarella over het deeg (niet te weinig).

Snij de peer in partjes en bedek de pizza's met de peer.

Verkruimel de Achelse blauwe over de pizza's, werk af met enkele stukjes walnoot en een streepje honing.

Bak gedurende 8 Ć  10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten