Paasbrunch - de basics

Zondag is het alweer Pasen... jongens toch wat vliegt de tijd! Maar erg vind ik dat niet, want met de komst van de lente merk ik ook steeds dat ik meer en meer zin krijg in etentjes, gezellige terrasjes met familie en vrienden, enz. De inspiratie draait op volle toeren!

Pasen is uiteraard ook steeds het uitgelezen moment voor een brunch. Wij houden zelf heel erg van uitgebreide ontbijten. Op zondag zitten we telkens met het gezin samen voor een ontbijt met spek, eitjes, enz. Heerlijk! Maar die paasbrunch mag tot wat extra's zijn. Dit jaar zijn we op paasdag niet thuis, dus hebben we alvast een weekje te vroeg onze paasbrunch gehad. Want een jaartje overslaan, daar doen we dus niet aan mee :-)


Een brunch kan je natuurlijk zo beperkt of uitgebreid maken als je zelf wil. Wij kiezen meestal voor niet te veel gerechten, en het moet ook redelijk makkelijk in elkaar te steken zijn. Je wil niet uren in de keuken staan alvorens te kunnen eten.

Vorig jaar ontbeten we met het gamma van Lidl, en hierbij waren we vooral te vinden voor de tartaar van zalm en salade met mozzarella di bufala. En ook dit jaar zijn zalm en kazen één van de basisingrediënten.

Wat hoort er voor ons bij een brunch?
  • Knapperige pistolets, of versgebakken zuurdesembrood, of...
  • Eén of andere vorm van eitjes
  • Een hartig warm gerecht: spek, ontbijtworstjes, aardappeltjes, bonen in tomatensaus, een quiche...
  • Eén of meerdere koude gerechten: zalm, salade, ...
  • Charcuterie en/of kazen
  • Een zoetigheidje (bij Pasen uiteraard een suikervrij chocolade ei!)
  • Fruitsalade
  • Koffie, vers fruitsap en eventueel een glaasje bubbels

'Suikervrije Feesthapjes' - Foto: Michel Smeets
Wij gingen dit keer voor een eenvoudige gerookte zalm, enkele Franse kazen, een fruitsla door de dochter des huizes gesneden en oeufs en cocotte uit ons kookboek Suikervrije Feesthapjes. Een heerlijk eiergerechtje dat snel te maken is.




Reacties