woensdag 8 februari 2017

Huisgemaakte ravioli met langoustines

Voor Valentijn mag het al wat feestelijker zijn, en deze ravioli past dan perfect. Toegegeven, er is wat werk aan, maar het resultaat mag er zijn!


Ingrediënten

Voor het pastadeeg
  • 200 gram bloem 'tipo 00'
  • 2 eieren
  • een scheutje olijfolie
Voor de vulling
  • 200 gram langoustines (voorgegaard)
  • 200 gram rivierkreeften (voorgegaard)
  • 200 gram scampi
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 el gehakte peterselie + extra om te garneren
  • 1 eiwit
  • peper en zout
Voor de champagnesaus
  • 2,5 dl water + 1 blokje visbouillon
  • 2,5 dl room
  • 1 dl droge schuimwijn
  • wat citroensap
  • 50 gram zoutloze boter
  • peper en zout

Bereidingwijze

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een elastisch deeg. Laat een kwartiertje rusten onder doek.

Maak intussen de vulling. Pel de langoustines, rivierkreeften en scampi. Hou de pootjes van de langoustine bij. Snipper het citroengras en het chilipepertje fijn.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor en maal fijn. Let op: maal niet helemaal tot een pasta, je wil wel nog wat stukjes in de vulling.

Rol het deeg tot lange vellen. Maak de ravioli.

Tip: wanneer je de pasta op voorhand maakt voor een menu en nog enkele uren in de koelkast wil bewaren, bebloem dan een bord met veel bloem en leg daar de ravioli op. Doe er nog wat bloem over, dek af en zet koel weg. Op die manier kan je bij het uiteindelijke koken van de ravioli de pasta vlot van het bord krijgen en kleeft het er niet aan.

Voor de saus breng je het water met de visbouillon en de schuimwijn aan de kook. Laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een saus begint te vormen. Haal van het vuur weg en voeg de koude boter toe. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Kook intussen de pasta gaar (ongeveer 2 a 3 minuten kooktijd).

Serveer de ravioli met de saus, werk af met de peterselie en de pootje langoustine.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten