Hartenpannenkoek met agave en stevia

Morgen is het alweer Maria Lichtmis. Met zowel de dochter als de wederhelft die dol zijn op pannenkoeken, kan ik niet anders dan (alweer) pannenkoeken op tafel te zetten. Maar het mag wel eens wat anders worden, en met Valentijn in het verschiet ga ik dan ook resoluut voor de hartjes. Je kan eenvoudigweg je pannenkoek bakken in een hartvormige koekjesvorm of de rand van een kleine springvorm. Even invetten met boter, in de pan leggen, vullen met deeg en bakken. Simpel en schattig als resultaat.

Voor de topping koos ik dit keer voor een siroop van Agave en Stevia van Pure Via.


Pure Via Agavesiroop & Stevia is een heerlijk alternatief voor suiker dat calorie-armer is dan een gewone agavesiroop. Een gewone agavesiroop bevat namelijk bijna evenveel calorieën als tafelsuiker. Door de combinatie met Stevia, biedt Pure Via voortaan een agavesiroop met lage glycemische index en die 50% minder calorieën bevat. Dit komt doordat het zoete steviaplantje van nature noch calorieën noch suiker bevat.
Een ideale siroop om je dranken, fruit, yoghurt, pannenkoeken of gebak te zoeten.

De Pure Via Agavesiroop & Stevia is tweemaal zo zoet als gewone agavesiroop en liefst viermaal zo zoet als suiker. Gebruik dus zeker niet te veel, met het kleine flesje van 250 gr kom je gezien de zoetkracht best lang toe!

Het basisrecept voor de pannenkoekjes kan je hier vinden.

Combineer ze met de siroop en wat vers fruit. Heerlijk!

Reacties